sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Piikana salissa ja leipurina Pakarissa.

Tänään kahvila Rosefiina valmisti pitoruokaa, jota tarjottiin syntymäpäivillä kartanon Historia-huoneessa. Syntymäpäiväsankarin mukavan erikoiset toiveet otettiin huomioon viimeistä piirtoa myöten. Pitoemäntä tunsi itsensä pikkupiiaksi, niin monta kertaa tuli juostua keittiön ja salin välillä.

Pidoissa tarjottiin bolognesea.
Pitojen tekeminen on hauskaa vaihtelua kahvilan tasaiseen tohinaan. Rosefiinaan poikkeavat niin ulkoilijat kuin kyläläisetkin kahvikupposelle tai keittolounaalle. Lounaaseen kuuluu vaihtuva kasviskeitto ja salaatti, sekä  pieni jälkiruoka kahvin kera.

Salaattipöydän antimia.
Avokadokeitto
Rosefiinan bravuurileivos on Mascarbonekakku, jonka suklainen maku vie kielenkin mennessään. Mascarbone on tumma viettelijä, joka houkuttelee kahville uudelleen, ja uudelleen, ja uudelleen... Nimikkoleivoksemme on kuitenkin Rosefiinan omenaleivos, joka yllättää raikkaudellaan. Leivos on todellista lähiruokaa, etenkin silloin, kun omenat sattuvat olemaan Voipaalan barokkipuutarhasta kerättyjä. Oma erikoisherkkuni on sitruunajuustotorttu, ja sitä leivoin tänään.

Sitruunajuustotorttu.

Tulkaahan kahville!


Toinen puoli onnestani tulee kirjoittamisen riemusta. Siksi en voi olla mainitsematta, että toinen kirjani näkee lukijansa ensimmäisen kerran Helsingin kirjamessuilla (28.-30.10.) tai toisinpäin: lukijat näkevät sen. Niin paljon ei jännitä kuin esikoisen kanssa, mutta vähän kuitenkin. Pidän Kadonneen kuninkaan varjojulkkarit 19.11 (klo 15->) Pakarissa. Tervetuloa, ketä vain kiinnostaa.

Toisen kirjani kansikuvapoika on sama nuorukainen kuin ensimmäisessä. Oma poikani.

Reipasta syksyn jatkoa kaikille!

-Milja Rosefiinasta